Mo IL - Stålkameratene: Innholdsrikt byderby endte i poengdeling

Mo IL - Stålkameratene: Innholdsrikt byderby endte i poengdeling

På en høstkjølig mandagskveld var Sagbakken Stadion på ny arena for ett av de mest prestisjefylte og tradisjonsrike lokaloppgjør i Helgelands- fotballen. Etter intense 95 minutter tok begge lag til takke med poengdeling.

Kl. 20:00 var det duket for en av de virkelige godbiter i regionen: Byderby mellom Stålkameratene og Mo IL. Kampen hadde denne gang en litt spesiell ramme, med tanke på den opprivende og splittende prosessen som ledet til etableringen av Rana FK tilbake i 2017.

Kampen inneholdt tilnærmet alt et byderby forbindes med: Mål, kort og intens dramatikk. Et tidlig mål av Mo ILs Alexander Iversen satte standard og våre gutter tok opp jakten på utligningen. Denne kom ikke før i det 94. spilleminutt, gjennom en forløsende og nydelig scoring av Nathanael "Nani" Nymoen. I mellomtiden hadde Mo IL fått utdelt  4 gule kort, samt et direkte rødt for voldelig oppførsel.

En oppvisning i lagånd, samhold, karakterstyrke og ikke minst fotballferdigheter, gjorde at det sto 1- 1 ved kampens slutt.

Vi er stolte av guttene våre og ser frem til neste kamp mot Nesna IL, som finner sted i Stålhallen onsdag 01/09.

Kampfakta:

Mål: 1-0 Alexander Iversen (2), 1-1 Nathanael Andre Nymoen (90+4)

Gule kort: Ruben Nikolai Stokkli, Samson Tesfai Rezene, Musse Fitsum Ghebrhans, Sigve Kristoffersen, alle Mo IL

Rødt kort: Ruben Nikolai Stokkli (Mo IL)

Dommer: Vegard Remnes, Sandnessjøen IL

Tilskuere: Ca 75

23.08.2021 22:14